Politika privatnosti


 

Politika privatnosti Radio HR

1. Pravila zaštite privatnosti Radio HR
__________________________________________________

2. Zaštita osobnih podataka na Radio HR
____________________________________________________

 

2.1 Osobni podatak.

 

Osobni podatak je svaka informacija koja se odnosi na identificiranu osobu, odnosno osobu koja se može izravno ili neizravno identificirati (npr. ime i prezime, adresa, broj telefona, adresa elektroničke pošte i sl.).

 

2.2 Svrha prikupljanja.

 

Osobne podatke prikupljamo u svrhu poboljšanja kvalitete sadržaja, funkcionalnosti i usluga unutar Radio HR kako bismo mogli udovoljiti vašim interesima i potrebama, kako bismo vas informirali o postojećim i novim sadržajima, funkcionalnostima i uslugama Radio HR koji bi vama mogli biti od interesa, te kako bismo vas upoznali s našim proizvodima i uslugama, kao i s onima naših povezanih partnera.

 

2.3 Podaci koje obrađujemo.

 

Za pristup određenim uslugama Radio HR traži se registracija. Ukoliko se odlučite za registraciju moći ćete koristiti veći broj sadržaja i funkcionalnosti. Davanje vaših osobnih podataka je dobrovoljno. Ne obrađujemo više osobnih podataka no što je doista potrebno za vaše sudjelovanje u nekoj aktivnosti na našim stranicama. Prilikom vaše registracije možemo obrađivati sljedeće osobne podatke: vaše korisničko ime, lozinku, adresu elektroničke pošte, državu, datum rođenja, spol te kontakt broj mobitela i/ili telefona. Uz to, imate mogućnost unijeti i dodatne osobne podatke ukoliko to želite.

 

Imate se pravo usprotiviti primanju promotivnih e-poruka (newsletter) na način da našem kontakt centru putem rubrike Kontakt dostavite obavijest s vašim zahtjevom ili da sami isključite tu funkcionalnost ukoliko vam je ponuđena na promotivnoj e-poruci.

 

Od osobnih podataka koje obavezno obrađujemo prilikom registracije (korisničko ime, lozinka, adresa e-pošte, država te kontakt broj mobitela i/ili telefona) i one koje dobrovoljno unesete, ostalim registriranim korisnicima bit će prilikom njihovog pristupa na vašu osobnu stranicu ukoliko navedena funkcionalnost i postoji vidljivi sljedeći podaci: vaše korisničko ime, vaša slika profila, grad i država u kojima živite te datum rođenja. Ostali osobni podaci koje ste unijeli prilikom registracije neće biti vidljivi ostalim korisnicima, osim ako ih prethodno ne označite kao podatke za koje pristajete da budu vidljivi ostalim korisnicima. Svojom registracijom unutar Radio HR dajete izričitu privolu da se vaši osobni podaci koje ste unijeli obrađuju u svrhu i na način predviđen našim Pravilima zaštite privatnosti objavljenima na našim web stranicama.

 

2.4 Prikupljanje i korištenje vaših osobnih podataka

 

Radio HR poštuje vašu privatnost te obrađuje vaše osobne podatke pošteno i zakonito.

 

2.5 Vaša privola.

 

Vaše osobne podatke obrađujemo i koristimo samo na temelju vaše privole – slobodno danog i izričitog očitovanja da osobne podatke koje ste nam učinili dostupnima registracijom i korištenjem web stranice Radio HR obrađujemo u svrhu određenu ovim Pravilima zaštite privatnosti. Vašu privolu zatražit ćemo prilikom popunjavanja odgovarajućeg obrasca dostupnog na našim web stranicama. Bez privole osobni podaci smiju se prikupljati i dalje obrađivati u slučajevima određenima zakonom.

 

2.6 Obrada osobnih podataka.

 

Prikupljene osobne podatke spremamo u elektroničkom obliku te u svrhu zaštite primjenjujemo odgovarajuće tehničke, organizacijske i kadrovske mjere zaštite osobnih podataka i procedure kako bismo spriječili da se osobnim podacima koji nisu dostupni ostalim korisnicima portala ne bi neovlašteno pristupalo te da bi osigurali da se koriste u skladu sa svrhom obrade.

 

2.7 Ankete i upitnici.

 

Povremeno na našim stranicama provodimo ankete, istraživanja, upitnike i sl. Podatke koje prikupimo na taj način smatramo povjerljivima te ih koristimo isključivo za potrebe Radio HR. Isključivo sumarne rezultate takvih anketa i upitnika, odnosno istraživanja, možemo koristiti u svrhe odnosa s javnošću te ih podijeliti s vama na samoj web stranici i/ili drugim povezanim stranicama.

 

3. Promidžbene nagradne igre i nagradni natječaji.
______________________________________________

 

Na stranici Radio HR organiziramo različite nagradne igre i druga natjecanja. Osobne podatke koje obrađujemo na taj način koristit ćemo samo u svrhu realizacije nagradne igre, odnosno natjecanja (npr. za stupanje u vezu s vama u slučaju pobjede, dostave nagrade i sl.). Sudjelovanjem u nagradnim igrama/nagradnim natječajima smatramo da ste dali privolu da dostavimo te osobne podatke trećoj strani, našim partnerima/povezanim društvima i dr. koji su neophodni za realizaciju nagradne igre/nagradnog natječaja. Vaši podaci spremaju se u zbirci osobnih podataka registriranih korisnika ili do vašeg zahtjeva za njihovim brisanjem.

 

3.1 Poruke u elektroničkom obliku.

 

Kada nam šaljete elektroničku poštu (e-mail) s vašim osobnim podacima po kojima vas je moguće identificirati, bez obzira na to radi li se o elektroničkoj pošti s pitanjem, prijedlogom i/ili komentarom to činite putem obrasca koji se nalazi na našoj web stranici i/ili drugim načinom, a koji nam dostavljate elektroničkom poštom, mi te podatke koristimo samo u svrhu ispunjenja vaših zahtjeva. Možda ćemo vašu elektroničku poruku, odnosno obrazac, proslijediti našim drugim partnerima kako bismo odgovorili na vaše pitanje, odnosno udovoljili vašem zahtjevu.

 

3.2 Brisanje i vaš pristup osobnim podacima

3.2 Spremanje osobnih podataka.

 

Vaše osobne podatke koje ste nam učinili dostupnima prilikom registracije čuvat ćemo za vrijeme postojanja Radio HR, odnosno za vrijeme trajanja vaše registracije. Nakon toga vaše osobne podatke ćemo uništiti, osim ako nam ne dopustite daljnje čuvanje vaših osobnih podatka.

 

3.3 Vaš pristup podacima.

 

Vi ste ovlašteni izbrisati korisnički račun u svakom trenutku koristeći mogućnost pod Osnovnim informacijama na vašem profilu. Ujedno, ovlašteni ste u svako doba zatražiti obavijest o tome koje vaše osobne podatke imamo u našoj bazi registriranih korisnika, kao i zatražiti da sve ili neke osobne podatke izmijenimo ili izbrišemo. To ćete učiniti tako da našem kontakt centru putem mail poruke u pisanom obliku dostavite obavijest s vašim zahtjevom. Ukoliko postavite jedan od takvih zahtjeva, uložit ćemo razumne napore da potvrdimo vaš identitet i spriječimo neautorizirani pristup osobnim podacima.

 

3.4 Podaci drugih osoba

 

Ovisno o sadržaju i funkcionalnosti koju koristite, možemo od vas zatražiti određene osobne podatke o drugoj osobi kako bi se ta funkcionalnost mogla ostvariti (npr. slanje elektroničkih obavijesti/razglednica i sl., pri čemu ćete navesti ime i elektroničku adresu osobe kojoj istu šaljete). Te osobne podatke ne obrađujemo niti ih koristimo, osim u onoj mjeri koja je potrebna da ostvarimo funkcionalnost koju koristite. Također, te osobne podatke nećemo davati na korištenje trećim osobama, osim kada se to zahtijeva temeljem zakona. Osobne podatke koje nam na ovaj način dostavite uništit ćemo čim se funkcionalnost koju ste koristili ostvari (npr. nakon što pošaljete elektroničku obavijest i/ili razglednicu).

 

3.5 Dostavljanje osobnih podataka drugim primateljima

 

Vaše osobne podatke ne dostavljamo drugim primateljima osim ako nas vi za to ne ovlastite. Međutim, kada je to potrebno zbog ostvarivanja neke od funkcionalnosti, sadržaja ili usluge Radio HR (npr. nagradna igra), smatramo da vašim pristajanjem na predmetni sadržaj, dajete privolu da vaše osobne podatke dostavljamo našim partnerima/povezanim društvima koji su neophodni za ostvarivanje te funkcionalnosti (npr. realizacija nagradne igre/nagradnog natječaja). Osigurat ćemo da naši partneri/povezana društva vaše osobne podatke obrađuju na način predviđen ovim Pravilima zaštite privatnosti unutar Radio HR.

 

3.6 Pravila zaštite privatnosti drugih web stranica/trećih osoba/trećih strana

 

Unutar Radio HR pronaći ćete linkove na druge web stranice ili portale. Pravila zaštite privatnosti na tim portalima mogu biti drugačija od Pravila zaštite privatnosti unutar Radio HR. Također, unutar sustava Radio HR možete pronaći različite nagradne igre i promocije proizvoda ili usluga koje provode naši partneri, odnosno poduzetnici oglašivači. Takve treće osobe mogu za svoje potrebe od vas tražiti određene osobne podatke. U tom slučaju, kada svoje osobne podatke šaljete neposredno tim trećim osobama ili na stranice drugih portala, ne primjenjuju se Uvjeti korištenja web stranice i/ili drugi dodaci raznih uvjeta Radio HR niti naša Pravila zaštite privatnosti.

 

Na našoj stranici i drugim našim uslugama unutar Radio HR možemo vam ponuditi i značajke društvenih mreža koje omogućavaju dijeljenje osobnih podataka na društvenim mrežama. Stoga vas molimo da se upoznate s Pravilima zaštite privatnosti koja se primjenjuju na stranicama drugog portala ili društvenoj mreži, odnosno od strane trećih osoba.

 

4. Ograničenje odgovornosti
_______________________________

 

Iako poduzimamo dostupne tehničke, organizacijske i kadrovske mjere u cilju sprečavanja neovlaštenog otkrivanja vaših osobnih podataka, ne možemo jamčiti da neki od osobnih podataka koje prikupljamo neće nikada biti slučajno otkriveni, suprotno odredbama ovih Pravila zaštite privatnosti. Do najveće mjere dopuštene zakonom isključujemo odgovornost za štetu nanesenu korisnicima ili trećim osobama slučajnim otkrivanjem osobnih podataka.

 

Budući da nemamo kontrolu nad osobnim podacima koje dostavljate prilikom pristupa ili korištenja drugih portala, odnosno izravno trećim osobama (npr. kod sudjelovanja u sponzoriranim aktivnostima), do najveće mjere dopuštene zakonom isključujemo odgovornost za štetu koja može nastati vama ili trećim osobama zbog dostavljanja osobnih podataka na taj način.

 

5. Statistika poslužitelja
_____________________________

 

Naš poslužitelj globalne mreže koristi statistički program. Ti su programi standardno obilježje svih web poslužitelja i nisu karakteristični samo za web stranice Radio HR. Takvi statistički programi omogućuju nam utvrđivanje onih podataka koji najviše ili najmanje zanimaju naše korisnike. Takav program je potrebno uvesti radi učinkovitosti strukture naše web stranice te mjerenja posjećenosti web stranice/a Radio HR.

 

6. Sigurnost podataka
___________________________

 

Radi sigurnosti podataka unutar Radio HR, te kako bismo osigurali da sadržaji, funkcionalnosti i usluge Radio HR budu pristupačni svim korisnicima, ovaj računalni sustav koristi program koji prati posjete na mreži te prepoznaje neovlaštene pokušaje otpreme ili izmjene podataka, kao i one koji bi mogli prouzročiti štetu na neki drugi način. Neovlašteni pokušaji otpreme ili izmjene podataka na web stranicama i/ili bilo kojoj povezanoj usluzi Radio HR strogo su zabranjeni. Naše web stranice koriste Google Analytics za potrebe remarketinga.

 

7. Cookies
___________________

 

Pridržavamo pravo koristiti cookije na svim web stranicama Radio HR.

 

7.1 Što su cookiji?

 

Cookiji predstavljaju skup podataka koji služe kao vaš anonimni individualni identifikator, na način da ga pojedina stranica web stranice Radio HR koju posjećujete šalje vašem pregledniku.

 

7.2 Svrha cookija.

 

Kada pristupite web stranici Radio HR, šaljemo vam cookije koji se pohranjuju na vašem računalu i služe za bilježenje informacija o vašim prethodnim posjetama (npr. koliko puta ste pristupili stranicama Radio HR). To znači da ćemo prilikom svakog sljedećeg pristupa na stranicu ili stranice Radio HR potražiti vaš cookie kako bismo pročitali u njemu zapisane podatke. Cookie ne sadrži vaše osobne podatke, nego omogućuje brže i učinkovitije aktiviranje informacija, podataka i postavki koje ste već prethodno priopćili prilikom pristupa i korištenja određene stranice unutar Radio HR. Našim cookijima na vašem računalu ne može pristupiti neka internetska stranica koja nije dio Radio HR sustava. Također, u svrhu poboljšanja iskustva korištenja određene usluge unutar Radio HR, tehnologijom Evercookie služimo se u svrhu detekcije zlonamjernih korisnika te onemogućujemo pristup stranici u situacijama povreda Uvjeta korištenja i/ili drugim važećim odredbama Radio HR, a sve prema pravilima propisanim u Uvjetima korištenja i drugim važećim dodacima istim uvjetima korištenja.

 

Radio HR koristi cookije u svrhu oglašavanja svojih proizvoda te proizvoda i usluga koje poslužuje treća osoba, agencija za oglašavanje. Prikazivanje oglasa koje vam dostavlja Radio HR ili agencija za oglašavanje omogućuje se putem cookija koje Radio HR odnosno treća strana može postaviti u vaš web preglednik kako bi zabilježili vaše ponašanje i omogućili prepoznavanje, ali ne i osobnu identifikaciju korisnika.

 

Radio HR prati stastičku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica i pri tom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics. Detaljne informacije treće strane o ovoj usluzi, kao i o mogućnostima korisnika da reguliraju postavke cookija koji su za to nužni, dostupne su na: http://www.google.com/analytics/learn/privacy.html .

 

Kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo te efikasno planirali buduće marketinške kampanje i objavu sadržaja primjereno vašim interesima, koristimo alat Google Analytics Demographics and Interest Reporting kojim se prikupljaju podaci o spolu, dobi i interesima korisnika.

 

7.3 Zabrana cookija.

 

Ovlašteni ste zabraniti primanje cookija s web stranica Radio HR tako da u izborniku Alati/Opcije (Tools/Options) u svom pregledniku izaberete tu mogućnost.

___________________________________________________________________________

 

Služba zaštite osobnih podataka

Radio HR

E-mail za upite o zaštiti osobnih podataka glasi: zastita.podataka@radio-hr.com

____________________________________________

 

Datum zadnje izmjene: 08.01.2018. u Zagreb