Vrijeme

Vremenska prognoza za Hrvatsku za 21.02.2018.

Oblačno s oborinama i razmjerno vjetrovito. U unutrašnjosti će padati uglavnom snijeg, najviše u gorskim predjelima uz stvaranje debljeg snježnog pokrivača. Na Jadranu, pogotovo u južnoj Dalmaciji, kiša, no na sjevernom dijelu te u unutrašnjosti Dalmacije mjestimice se očekuje i malo susnježice i snijega. U unutrašnjosti će puhati većinom umjeren sjeveroistočni vjetar, ponegdje s jakim udarima, osobito u gorju. Na Jadranu umjerena do jaka bura, mjestimice s olujnim, podno Velebita i orkanskim udarima, a na jugu zemlje jugo i istočnjak. Najviša dnevna temperatura na kopnu između -2 i 3, na Jadranu uglavnom od 6 do 11 °C.


Vremenska prognoza za Zagreb i okolicu za 21.02.2018.
 Oblačno, većinom uz snijeg i stvaranje novog snježnog pokrivača, ponajprije u okolici grada. Puhat će umjeren sjeveroistočni vjetar, povremeno s jakim udarima, osobito u okolnom gorju. Temperatura zraka uglavnom od 0 do 2 °C.

Biometeorološka prognoza za Hrvatsku za 21.02.2018.

  U cijeloj zemlji biometeorološke prilike će biti nepovoljne. Zbog toga bi meteoropati mogli imati bolove na mjestima ranijih ozljeda, biti razdražljivi, te patiti od glavobolje i nesanice. Kod kroničnih bolesnika se očekuju pojačane tegobe, pa im se preporuča izbjegavanje većih napora.


izvor: meteo.hr

Vremenska prognoza za Hrvatsku za 22.02.2018.

Prevladavat će oblačno, u unutrašnjosti sa snijegom, češćim i obilnijim u zapadnim te u gorskim krajevima gdje će uz novi snježni pokrivač biti i snježnih zapuha. Na Jadranu će povremeno padati kiša, a na sjevernom Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije mjestimice je moguće malo susnježice i snijega. U unutrašnjosti će puhati umjeren i na udare jak sjeveroistočni vjetar. Na Jadranu umjerena do jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, a u južnoj Dalmaciji istočnjak i jugo. Temperatura zraka na kopnu većinom od -3 do 2, na sjevernom Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije od 1 do 6, a drugdje duž obale od 5 do 11 °C.


Vremenska prognoza za Zagreb i okolicu za 22.02.2018.

Oblačno s umjerenim, a povremeno moguće i jakim snijegom. Ponegdje se očekuje deblji snježni pokrivač, osobito u višim predjelima. Puhat će umjeren i na udare jak sjeveroistočni vjetar. Temperatura zraka oko 0 °C.


Biometeorološka prognoza za Hrvatsku za 22.02.2018.

Nepovoljne biometeorološke prilike uzrokovat će poteškoće kod meteoropata i kroničnih bolesnika. Meteoropati bi mogli imati poteškoće sa snom, manjkom koncentracij, a neke bi mogla mučiti glavobolja i bolovi na mjestima ranijih ozljeda. Pojačane bolove mogu očekivati i bolesnici s bolestima lokomotornog sustava. Pojačane tegobe moguće su i kod bolesnika s krvožilnim bolestima.


izvor: meteo.hr