Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja internet radija – Radio HR

 

 

Uvjeti korištenja

 

Prihvaćanje uvjeta korištenja

 

Dobro došli na portal internet radija – Radio HR

 

Radio HR vam omogućuje korištenje usluga i sadržaja svog portala koje je podložno niže navedenim Uvjetima korištenja. Uvjeti korištenja primjenjuju se na sve sadržaje i usluge portala Radio HR.

 

Obveze korisnika pri korištenju portala Radio HR

 

Radi osiguranja slobodnog i neometanog korištenja usluga portala Radio HR ovi postupci su neprihvatljivi i strogo zabranjeni:

 

a) objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne zakone, sadržaj koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način,

 

b) objavljivanje, slanje, razmjena i prenošenje informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima,

 

c) lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe,

 

d) objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom,

 

e) objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja kao što su promotivni materijali, reklamne poruke, “spam”, lančana pisma, promotivni i reklamni materijali koji sadrže lažne informacije, zavaravajući navode ili tvrdnje

 

f ) svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme,

 

g) prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih posjetitelja portala i korisnika.

 

Radio HR zadržava pravo ukloniti sadržaj koji smatra nepodobnim ili ne odgovara ovim Uvjetima korištenja.

 

Radio HR ima pravo automatskog ukidanja korisničkog računa bez prethodne najave u slučaju nedopuštenog korištenja odnosno kršenja ovih Uvjeta korištenja.

 

Prihvaćanjem ovih Uvjeta korištenja korisnik se slaže da će usluge portala uključivati reklame, te da će usluga uključivati raznorazne obavijesti, poruke administratora i slične poruke Radio HR  neophodne za redovito obavještavanje posjetitelja portala i normalno funkcioniranje svih usluga i sadržaja portala Radio HR.

 

Autorska prava

 

Svi članci i fotografije na našim domenama vlasništvo su Radio HR.

 

Prenošenje informacija iz članaka objavljenih na portalu Radio HR dozvoljeno je samo uz uvjet da se ne prenose dijelovi originalnog teksta duži od 300 slovnih znakova, pri čemu je navođenje izvora obavezno, a ako je riječ o web stranici onda je obavezno i staviti link na originalni tekst ukoliko s ovlaštenom osobom Radio HR nije postignut dogovor o drugačijim uvjetima.

 

Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na bilo kojoj od naših domena prenese suprotno ovim pravilima protiv prekršitelja će biti pokrenut pravni postupak.

 

Registracijom za usluge portala Radio HR korisnik dobiva podatke o korisničkom računu – korisničko ime i lozinku.

 

Korisnik je dužan čuvati podatke o korisničkom računu, te je u potpunosti odgovoran za svu štetu nastalu neautoriziranim korištenjem svog korisničkog računa.

 

Završetkom registracije korisnik prihvaća odgovornost za sve aktivnosti uzrokovane uporabom servisa portala Radio HR.

 

Radio HR nikada i ni pod kojim uvjetima neće od korisnika tražiti korisničke podatke, a što se osobito odnosi na lozinku. Radi identifikacije prilikom pružanja pomoći korisnicima, Radio HR može zatražiti e-mail adresu korisnika.

 

Linkovi na druge web-stranice

 

Neki od linkova na portalu Radio HR vode na stranice drugih web-stranica i servisa. Te stranice nisu pod kontrolom Radio HR te shodno navedenome Radio HR nije odgovoran za sadržaj tih stranica niti za linkove na tim stranicama.

 

Poslovni odnos (što između ostalog uključuje korespondenciju, plaćanje, dostavu roba i usluga i sl.) između posjetitelja i oglašivača na i izvan portala Radio HR  isključivo je stvar poslovnog dogovora posjetitelja i oglašivača.

 

Radio HR nije odgovoran ni za kakvu štetu nastalu reklamiranjem na svom portalu.

 

Ukidanje i zabrana korištenja usluga portala

 

Radio HR zadržava pravo ukinuti ili uskratiti mogućnost korištenja vašeg korisničkog računa i/ili jedne ili više usluga za koju ste registrirani, a bez prethodne najave i/ili obrazloženja.

 

Radio HR ne snosi odgovornost za bilo kakvu štetu nastalu ukidanjem korisničkog računa.

 

Napomena

 

Svi samoinicijativno poslani materijali, a osobito fotografije, videouraci, tekstovi i drugi slični materijali, odnosno drugi autorski radovi (u daljnjem tekstu: Materijali) mogu, jednom ili više puta, bez vremenskog ograničenja, ali i ne moraju biti objavljeni na internetskom portalu Radio HR. Pošiljatelji  materijala prihvaćaju da za poslane materijale neće biti isplaćen nikakav honorar osim ukoliko isti nije dogovoren posebnim pisanim i objavljenim dodatkom pravilnika na službenim stranicama radija. Sve osobe koje samoinicijativno pošalju materijal portalu Radio HR jamče pod punom kaznenom i materijalnom odgovornošću da isti predstavlja isključivo njihovo vlasništvo te da na isti polažu autorska prava. Portal Radio HR poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te na toj osnovi isto traži od svih onih s kojima stupi u bilo kakav odnos u pogledu materijala koji su zaštićeni pozitivno-pravnom regulativom kojom je regulirana zaštita autorskih prava i intelektualnog vlasništva te se samoinicijativnim slanjem materijala portalu.

 

Promjene uvjeta korištenja

 

Radio HR zadržava pravo bez prethodne najave promijeniti ili modificirati Uvjete korištenja portala. Svaka promjena bit će objavljena na web adresi radija.

 

Radio HR će povremeno putem svojih domena obavijestiti posjetitelje o važnim izmjenama i dopunama Uvjeta korištenja.

 

U, Zagreb,

 

Dana: 08.siječnja.2018.g.